Att äta sig ur kylan

Den inbokade festen igår hos Ola och Linnea blev inställd på grund av sjukdom så fredagskvällen spenderades hos Anna och Robert tillsammans med Jessica och Danne och naturligtvis Kristian Luuk och Fredrik Lindström. Det var förstås väldigt trevligt det med och man slapp ju vara bakis och seg idag utan vaknade pigg och utvilad. Strålande sol var det ju också och hade det varit ett halvår från nu är sannolikheten för att jag skulle ha stått vid grillen precis nu ungefär 100 procent. Nu var det tyvärr 24 minusgrader istället för 24 plusgrader så istället står det ett nytt köttprojekt i ugnen. Det blir ryggbiff med ugnsrostade rotsaker, svamp och grönpepparsås. Eftersom det är två noobs i köket har vi frågat Internet och Internet har sagt att vi ska bryna köttet lite först, salta och peppra och köra det klart i ugnen på rätt låg temperatur tills det är kanske 56-60 grader inuti. Vi förstekte ugnsgrönsakerna ett tag i ugnen och körde sedan ner köttet tillsammans och sänkte ugnstemperaturen. För en stund sedan såg det hela ut såhär:


Imorgon kanske jag berättar hur det gick. När vi tryckt i oss det här har vi för avsikt att fortsätta tryckandet med lite ost och portvin. Som sagt, här finns det ost, vin och brasa. Vi är dessutom väldigt trevliga. Kom hit.

Kommentarer