Måndagsaktiviteter

På sistone har jag faktiskt ägnat mig åt sociala aktiviteter på måndagar emellanåt och igår var en sådan måndag. Jessica och Danne köpte med sig sushi från stan, jag köpte med mig semlor från Maxi och så träffades vi hemma hos Anna och Robert efter jobbet för en lös, ledig och delikat afton. Jag vill slå ett slag för måndagsaktiviteter då och då och särskilt om de innebär trevligt umgänge utan ansträngning och tidskrävande matlagning. Eftersom jag avgudar både sushi och semlor så gjorde det förstås inte saken sämre i det här fallet. 

Semla nummer fyra för säsongen åt jag på jobbet i eftermiddags. Jag kan avslöja att allt du har trott dig veta om keso, nötter, frukt och rågbröd kan du nu slänga i Sverkes Olofssons soptunna - det är nu empiriskt fastställt att det är semlor som är bomben innan träning. 

En ny variant på chili con carne kokade vi ihop i söndags och den fick mätta magen även idag. Den här blev snäppet godare än den förra och framförallt blev det lite mer sting i den. 

Chili con carne 
Fryst baguette med insprängt vitlökssmör är en bra
uppfinning. 
800 g nötfärs
1 gul lök
1 gul paprika
1 röd paprika
chili (använde två Spansk peppar men det var mesigt)
2 vitlöksklyftor
1 burk Baked beans
ca 1 dl chilisås
1 paket krossade tomater
lite ketchup
worcestersås
lite vatten
anchocilipeppar
cayennepeppar
salt


Fräs nötfärsen en stund. Tillsätt hackad lök, chili, peppar och vitlök och låt fräsa lite till. 
Häll på krossade tomater, bönorna, worcestersås och chilisås. Späd med lite vatten för lösare konsistens. Låt koka ett tag och tillsätt paprikabitar när det inte är så lång tid kvar. 
Servera med gräddfil och bröd. 





Kommentarer