Sömnlös på Sofiehem

Sömnen har blivit helt kokobäng på sistone. Vet inte vad det beror på men även om jag har varit tröttare än ett riktigt, riktigt gammalt lik hela dagen så går det lik förbannat inte att sova när det väl blir kväll. I natt lyckades jag äntligen somna hyfsat tidigt men inte sov jag bra för det. Ljus, värme, semesterpepp och allmän olust att sova, vad vet jag? Det som höll mig vaken mellan fem och sex i morse var dock en mygga som valde att kalasa på mitt finger just där och då. Det blev dock den sista måltiden, hehe... Sedan har visst Norrlands mest tondöva fågel valt att bosätta sig någonstans i närheten och håller låda med ett vedervärdigt monotont hojtande timme ut och timme in. Ja, det är hårda bud som ni hör, man vs nature o.s.v. 

Dagens middag blev i alla fall oväntat bra:

Är det en schnitzel? En jättestor kattspya? Nej, en fiskfilé!

Vit fisk i ugn med paprikasås

Ett paket vit fiskfilé (här är det den gamla trotjänaren pangasiusfilén)
4 grillade paprikor på burk
En äggula
Nån matsked olivolja
Ca 2 dl crème fraiche
Lite pressad citron
Nån matsked tomatpuré
Lite socker
Salt & peppar

Häll av paprikorna och mixa dem tillsammans med äggulan och oljan. 
Tillsätt övriga ingredienser och smaka av. 
Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra och häll över paprikasåsen. 
Grädda i ca 200 grader, 15-20 minuter. 
Med här: bulgur och nån färdig grönsaksblandning med medelhavstema från frysdisken. Sockerärter, körsbärstomater, oliver, spenat och fetaost av något slag var det i den. Helt okej faktiskt, bara att steka ett par minuter. 
Betyg: en mycket stark sjua, på gränsen till en svag åtta. 


Kommentarer