Det är högsäsong för allt som är bra nu, inte minst sommarkvällar på cykel. Så här såg det ut denna afton.
Och, surprise, surprise, även högsäsong för grillning! I söndags var jag inte längre sugen på sju sorters sill, färskpotatis eller nubbe för den delen så istället blev årets hittills bästa hemmagrillning av. Den gamla pålitliga kompisen på grillen, laxen, fick sällskap av en hemgjord rubb av mörkt muscavodosocker, spiskummin, koriander (malen), anchochilipulver, cayennepulver, salt och peppar, och förvandlades till ätbart guld.
Laxen fick sällskap av grillad sparris (nu har jag gjort en empirisk undersökning och konstaterar att sparrisen blir godast om man snabbkokar den först och grillar den kort) och en sallad bestående av blandad sallad, rödlök, fetaost, jordgubbar och avokado. En vinägrett på olivolja och svartvinbärsbalsamvinäger på det. Helt perfekt. Jag hade i och för sig en sås till också men den var liksom överflödig i sammanhanget så skit i den.
Kommentarer
Skicka en kommentar