En del rätter återkommer man ständigt till. Den här fisksoppan är en sådan, förmodligen eftersom den är oproportonerligt god i förhållande till insatsen. Idag var dock grädden överraskningsslut så den fick en smakmässig variation. Lika enkel och nästan lika god. 7/10.
Fisksoppa med tomat och kokos
4 portionerca 300 g vit fisk (jag tog pangasiusfilé)
ca 300 g lax
1 purjolök
1 gul lök
1 paprika
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2-3 msk röd chilipaste
lite ingefära
500 g passerade tomater
1 burk kokosmjölk
2-3 dl vatten
1 buljongtärning
salt & peppar
Hacka lök och skiva purjolök och paprika. Fräs några minuter i olja i en gryta.
Tillsätt vitlök, kryddor, chilipaste, tomat, kokosmjölk, vatten och buljongtärning och låt koka ihop en stund.
Skala morötterna och skala ner tunna strimlor direkt i grytan och låt dem koka några minuter.
Skär fisken i bitar och sjud försiktigt tills den är precis genomkokt. Rör lite i grytan eftersom det blir varmare i botten.
Kommentarer
Skicka en kommentar