Raaaaaggaghhhhh!!!!

Läs inte vidare om det var allmän pepp och livsglädje du ville ta del av idag. Nu ska ilska bearbetas.

Den här dagen började ovanligt bra för att vara en måndag. Jag somnade rätt tidigt igår och vaknade hyfsast pigg och utvilad. Det var inget större katastroftillstånd än vanligt på jobbet och jag ville inte dö eller döda någon på hela förmiddagen. Sedan gick det utför och inte minst med humöret. Spolningen av öronen som jag skrev om tidigare hade jag skjutit på och bokat en tid för i eftermiddags kl 15. Eftersom jag inte trodde att det skulle lyckas och hade dåliga erfarenheter av temporär dövhet efter spolning lades besöket vid just den tiden så att jag skulle kunna få träffa en läkare för en sugning av öronen istället direkt efteråt (det är inte så mycket skönare än det låter men det fungerar i alla fall). Men nej. Mycket riktigt besannades mina farhågor och efter att den snälla sköterskan pumpat in 10-tals liter vatten i båda lurarna satt jag där med precis lika mycket vax men även en betydande mängd vatten i varje öra. I någon timmes tid hörde jag knappt någonting och fortfarande är det väldigt burkigt och nu dessutom ont i det ena örat.

Men inte fick jag träffa någon läkare. Eller jo, jag fick träffa honom. Han tittade i mina öron, skrattade åt mig (som han alltid gör) och tyckte att det var inflammerat där inne och att det nog skulle göra ont att suga, så istället fick jag någon ny gegga att droppa i öronen och en ny härlig tid på onsdag. Om han ska suga ut eländet då eller vad han tänker hitta på vet jag faktiskt inte men jag hade önskat att det inte alltid krävdes tre läkarbesök efter varandra när jag besöker vårdcentralen. Min andra önskan är att inte ha en läkare som är som Reggeabusschauffören och min tredje önskan är att någon skulle lyssna på vad man säger från början. Min fjärde önskan är att jag inte skulle behöva ta mig ända bort till Dragonens hälsocentral. Därför kan kanske ett byte till Ålidhems vårdcentral innebära att både min andra och min fjärde önskan infrias. Om någon vet av några riktiga stolpskott på Ålidhem får ni mer än gärna hänga ut dem här så att jag slipper mer förödmjukelse än nödvändigt om jag får möjlighet att välja läkare själv.

Så till min femte önskan, vilket kanske har gjort mig mest förbannad idag: min cykel. Jag ska fanimej skriva en bok om min cykel snart. En helvetes, satans skithög till järnhäst är vad den är och jag förbannar dagen den tillverkades. Hade den varit gammal och skruttig hade jag lätt förlåtit den men det som gör mig så upp över öronen rosenrasande är att den har betett sig illa ända sedan den kom från affären för knappt fyra år sedan. Jag önskar att jag hade reklamerat den då jag ännu hade konsumentköpslagen på min sida men nu gör jag snart som hon med symaskinen på Blocket istället. Det som gjorde mig vansinnig idag var dock egentligen inte cykelns fel utan det som hände var att ett av mina sprillans nya dubbdäck helt oförklarligt sprack upp. Att jag därför fick gå till Iksu (och med nöd och näppe hann i tid) och därmed utsättas för dubbelt så lång tid av idioter på cykelbanorna och vägarna gjorde mig inte mer from i sinnet. Vad är det med att vara i vägen så mycket det bara går? Vad har jag missat? Blir man en lyckligare människa av att störa sina medmänniskor så mycket som möjligt? När jag har skrivit boken om min cykel ska jag i alla fall skriva en hyllningsbok till min snälla far som alltid ställer upp och kommer och reparerar skithögen vilket han ska göra redan imorgon. En snäll, händig och pensionerad pappa kan vara bland det bästa man kan ha, särskilt om han bor i samma stad.

Sådär, nu känns det bättre.

Kommentarer

  1. Men hallååå, man kan ju inte gå till vården utan att ställa krav! Då blir man överkörd. Å-hems VC har fått oförtjänt dåligt rykte, jag har aldrig blivit missnöjd där. Nils Nyberg, t.ex., är bra.

    SvaraRadera
  2. Akta dig bara för en sjukgymnast på ovan nämnda VC som upplever det som vardag när patienterna skriker av smärta. Minns dock inte namnet på karln..

    SvaraRadera
  3. Till och med jag är helt nöjd med Å-hems vårdcentral. Så länge man håller sig från Pia Wall är allt frid och fröjd.

    SvaraRadera
  4. Sjukgymnasten var nog beefcaken Thomas, han buntar ihop en till en boll o sen får man krypa hem :)

    Ja, Nils Nyberg for president 2011! Han är lyhörd och råbra.

    SvaraRadera
  5. Ålidhems VC hade väl typ flest nöjda kunder/patienter/offer (eller vad som nu passar)i stan för ett tag sedan. Har annars fått tips om Norrlandskliniken nu från en del håll och kanter så jag funderar på det faktiskt.
    Den där Pia-har-du-klamydia-Wall är jag inte så upplagd för.

    SvaraRadera
  6. Om du skriver en bok om din cykel kan jag skriva en bok om Ålidhems vårdcentral! Jag fattar INTE hur folk kan gilla Nils N!!!! ÅH han är så mesig. Men värst är Benny, huh! Jag tror nog att en ipren och vila funkar för dina öron =) Det är det receptet jag fått oavsett åkomma!

    Akta dig även för sjukgymnasten som dreglar i mungiporna när hon pratar och vill att du skriver ryggdagbok i en månad innan hon ens vill peta på dig.

    SvaraRadera
  7. Jag gillar också Nils Nyberg! Jag har aldrig fått ett sånt bra bemötande från en läkare tror jag. Han lyssnade verkligen på vad jag sa, och gick och hämtade en bok som vi båda sen satt och bläddrade i. Sjukgymnasten Sandi pratar om håller jag däremot med om, haha, hon tyckte att jag skulle gå en flumkurs om att lära känna min kropp när jag gick dit med problem i skuldran en gång. Norrlandskliniken är nog bra, så länge man inte behöver specialistvård. Då blir det dyrelidyrt.

    SvaraRadera
  8. Någon sjukgymnast har jag aldrig behövt besöka men om jag skulle behöva så är jag gärna utan dregel i mungiporna.

    SvaraRadera
  9. Nils nyberg är tjurskallig drar åt sitt håll byter läkare blev sjuk av vätskedrivande han gav mej de drar ut ämnen ur kroppen som man behäver

    SvaraRadera

Skicka en kommentar