Visst var det Fettisdag igår?

Det blev som sagt en ganska händelselös söndag. Av någon anledning tycker jag att ju mindre man gör på en helg desto snabbare går den. Borde det inte vara tvärtom? Innan jag visste ordet av satt jag i alla fall på kontorsrumpan och stirrade på dataskärmen igen. Om jag nu uträttade något av värde igår (förutom att jag var allmänt lös och ledig vilket förstås har ett egenvärde för en förvärvsarbetande löneslav) så var det möjligtvis en trevlig soppa. Ursprungsreceptet finns här: http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14856 och basen var densamma som i receptet till min favoritfisksoppa som jag skrivit om här tidigare http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14500. Receptet är lätt modifierat bland annat med hänsyn tagen till att vi uppenbarligen äter mer än medelsvensson i det här hushållet. 

Kycklingsoppa med äpple och curry
Nej, vi äter faktiskt inte med undertallrikar vanligtvis.
Jag la bara dit den för att tallriken var så varm.  
ca 600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 purjolök
1 paprika
2 paket passerade tomater
1 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljontärningar
1 syrligt grönt äpple
1 msk curry
en nypa socker
salt & peppar
persilja

Strimla kyckling, purjolök och paprika. Skala och hacka löken. Fräs detta tillsammans med curry i en gryta i ett par minuter. Häll på passerade tomater, vatten, grädde och buljongtärningar och låt koka en stund. Smaka av med salt, peppar, socker och persilja. Kärna ur och strimla äpplet och tillsätt detta mot slutet. 

Det enda som skiljer de här två sopporna åt är alltså att den här innehåller kyckling istället för fisk, persilja istället för dill samt curry och äpple. Fisksoppan är ju hur god som helst medan den här fick en stark sexa i betyg. Curry är i och för sig inte min bästa krydda men ibland får jag ändå nåt infall och får för mig att det ska provas (sist var det inlagd sill med curry och äpple). Tja, det var helt okej men nästa gång tror jag att jag byter persilja och curry mot basilika och slänger ner lite mozzarella eller möjligtvis fetaost. 

Med en efterföljande semla framför en brasa i kaminen följt av Band of Brothers så var det alla tiders vill jag lova. 

Kommentarer