Reflektioner på vårkanten

Vårens gnäll och gnöl:

Till alla designers av löparkläder: även tighta byxor behöver fickor. Och nej, en nyckelficka räcker inte. Jag vill ha en androidtelefonficka på benet (hoppas att åtminstone en av mina 15 läsare råkar vara designer av sportkläder). 

Till alla hundägare: alla människor är inte intresserade vare sig av att interagera med din hund, trampa i dess avföring eller trilla av cykeln efter att ha pallnitat i lösgruset för din självmordsbenägna byracka. 


Vårens hoppsasteg:

Två kortveckor på gång! Av någon anledning är påsken min bästa högtid. Jag vet inte varför men förmodligen har jag någon sjuk och undertryckt böjelse för färgglada fjädrar och dåligt godis. 

Grillsäsongen har börjat! Och denna gång ska det för första gången grillas i egenskap av köttätare. Det lär kunna osa och ryka en hel del om bloggen de närmaste månaderna. 

Semestern är bokad! Åtminstone huvudattraktionen vilken är en kryssning i Karibien i slutet av juli med Rebecca och Martin, aka bästa resesällskapet. Först ska vi hänga lite i New York och därefter kryssa runt med tjocka, rika västerlänningar, dricka svulstiga drinkar på soldäck och ha varsin anställd på båten som lever av våra rester och vår dricks. Ah, feels good to be alive... Alla som har varit i New York får gärna dela med sig av tips på måsten och bra hotell. 


Snart ser det ut så här. Just nu är det i och för sig mest väldigt många
 nyanser av brunt utomhus, men snart, snart...

Anrättningen var ingen vacker syn så jag
bjuder på en bild på paketet istället.

Enkel renskavsgryta

480 g renskav
1 gul lök
svamp
2,5 dl grädde
mjölk
maizena
viltfond
lite japansk soya
några enbär
salt & peppar


Bryn det halvtinade renskavet i smör i en panna. 
Tillsätt hackad lök och låt fräsa en stund.
Häll på grädde, fond, soya, krossade enbär och peppar (jag tog nog lite timjan också men jag kan inte riktigt motivera det beslutet när jag tänker efter) och låt koka ihop lite.
Tillsätt skivad svamp och låt koka en stund. 
Späd eventuellt med lite mjölk. Om du är en klant och råkar späda innan svampen har fått avge all vätska kan du alltid ta till maizenapaketet: klantskallens bästa vän i köket. 
Potatis och hemgjord lingonsylt eller någon form av gelé är det som gäller till. 


Det finns betydligt mer smaskiga och avancerade recept på renskavsgryta men även den här allra enklaste varianten är väldigt god (minst 6/10). Alla som har ätit mycket viltkött brukar däremot ha synpunkter på renskav och påstå att den man köper fryst på affären är värdelös. Tack och lov är jag välsignad med okunnighet på detta område och lever fortfarande med föreställningen att det är jättegott. Livet blir så mycket enklare då. 

Kommentarer

Skicka en kommentar