Hänt på grillen

Tiden räcker ju som bekant sällan till längre så jag racerbloggar lite nu bara så att det inte råder någon tvivel om att jag lever. 
Valborg förra helgen innehöll trevliga tillställningar såväl på hemmaplan som ute på krogen (i dubbel bemärkelse då det faktiskt var Krogen Krogen). Självklart grillades det och jag provade flankstek för första gången. Det var gott men jag måste säga att än så länge har inte köttgrillandet fått gomseglet att resa sig som ett gotiskt kyrkvalv så jag är än så länge av uppfattningen att lax är bland det godaste som kan grillas. Men sommaren är lång så jag får väl göra en utvärdering i slutet av grillsäsongen och försöka prova så mycket som möjligt helt enkelt. I söndags grillade vi kyckling och det blev helt klart över förväntan. Det var vanliga frysta filéer som hade marinerats ett tag innan. Jag har inga exakta mått men det här hade jag i den i alla fall: 
Geggan i bakgrunden: turkisk yoghurt + ajvar relish
+vitlök + honung+ salt + peppar

Rökig marinad

olivolja
japansk soya
vitvinsvinäger
vitlök
liquid smoke
spiskummin
cayennepeppar
chiliflakes (tror jag)
salt


Blanda och smaka av helt enkelt. Tricket är att både ha sälta, sötma, syra och kryddor i. Ta inte för mycket olja i marinaden om du inte föredrar flamberad mat framför grillad. 

Kommentarer

  1. Jag hade ju dijonsenap i också förresten. Nu ska jag prova den igen och ska försöka återge mängderna också.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar