Regndans och musslor

Nu händer det grejer med det där vita, äckliga som har besudlat skog, mark och cykelbanor i fem månaders tid. Vintern har som vanligt gjort sitt allra yttersta för att försöka knäcka både rygg, livslust och psyke men nu vågar jag nästan hoppas på att det är över för den här gången ändå. Snart sprängs jag om jag inte kommer ut i skogen så jag tänkte dansa regndans varje dag i någon vecka i förhoppningen om att kunna skynda på processen. Då vet ni vem ni ska skylla på när det regnar. 

Den gångna helgen spenderades i Högbo på det fenomenala Högbo Brukshotell. Vistelsen innehöll ungefär alla önskningar i ett: mysiga omgivningar, grym mat, fina vänner, spa samt löpning och annan rolig träning. Kan varmt rekommendera stället, särskilt om du inte bor 50 mil därifrån, men även då är det värt det. Ursäkta de dåliga bilderna (mobilkamera, restaurangljus, skugga i tallriken o.s.v). men jag vill bara illustrera  ett axplock av alla smaskigheter. Dessertbuffén hamnade dessvärre inte på bild.  

Stel i kropp men glad i själ och gom blev man alltså av Högbo. Inte lätt var det att komma hem efter en helg med ständig uppassning, gourmetmat, hemgjorda pajer, smoothies, bars och bufféer till höger och vänster. Jag tänkte att enkel och snabblagad vardagsmat kändes som det enda rätta i veckan och idag blev det en musselpasta som i all sin enkelhet var förvånansvärt god. Har hört att musslor på burk är bättre än man kan tro så jag ville testa det då det är smart och enkel mat som dessutom är gott och miljövänligt. En stabil sjua i betyg och tog väl drygt 20 minuter att fixa. 

Vardagspasta med musslor

2 portioner spagetti
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
2-3 tsk hummerfond
ca 1/2 burk crème fraiche
ca 1 dl mjölk
lite frysta sojabönor (rekommenderas!)
1 burk musslor (har bara provat Abbas än så länge och de var riktigt bra)
persilja
salt & peppar

1. Koka pastan
2. Hacka löken och stek den en stund i olivolja
3. Pressa ner vitlöken och fräs en stund
4. Tillsätt vinet och låt det koka bort ganska mycket vätska
5. Tillsätt fond eller smulad buljongtärning och crème fraiche och låt såsen koka några minuter. Späd ev. med lite mjölk för lagom konsistens. 
6. Tillsätt sojabönor och därefter musslor. 
7. Smaka av med persilja, salt och peppar och rör ner den avrunna pastan. 

Kommentarer

  1. Mmm, det såg riktigt gott - det ska jag testa och eventuellt lyfta in i min kokbok :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Skulle tro att det blir ungefär lika bra med grädde som med crème fraiche men nu hade jag en öppnad burk helt enkelt.

      Radera

Skicka en kommentar