Zucchiniplättar

Det här receptet gjorde jag för ungefär ett år sedan efter att ha fått en helt löjligt stor zucchini (hade den inte varit lite böjd så hade den inte gått in i kylskåpet, så stor var den). Nu är det ju säsong för zucchini så det blev en repris för en vecka sedan. Plättsmeten blir väldigt lätthanterlig med fiberhusk i så fuska inte med den. Om du har väldigt blöt zucchini kan du behöva öka på mängden fiberhusk en aning, alternativt vätska ur den lite längre tid. Det är naturligtvis inte nödvändigt att steka i kokosolja men jag tycker att det brukar bli bra och den oljan gör sig bra om man vill steka i hög temperatur.

Zucchiniplättar 

4 portioner/ca 8 plättar

400 g zucchini
4 ägg
2,5 tsk fiberhusk
100 g fetaost, tärnad
dill
salt & peppar

1. Riv zucchinin grovt och lägg i en sil eller på en handduk och strö över salt. Låt stå en stund tills en hel del vätska har dragits ur. Har du en väldigt stor zucchini kan det vara en idé att inte ta med allt det slafsiga i mitten, annars kan du behöva öka på mängden fiberhusk något.

2. Blanda rivet med övriga ingredienser till en jämn smet och låt stå och svälla lite några minuter.
3. Stek i kokosolja i ganska het panna ett par minuter. Dra ner värmen något och stek färdigt på andra sidan. 

Gott till är lax, räkor eller rom och en klick crème fraiche eller dylikt. 


Det blir många plättar av en sån här best




Kommentarer