onsdag 19 april 2017

Koreansk vegfärs med sojamajonnäs och ägg

God och enkel vegetarisk vardagsmat som går snabbt utan att vara tråkig. En sådan där rätt som lätt blir återkommande med andra ord. Nu senast hade jag rester från poké som jag åt till och använde då laxmarinaden som var kvar men annars är det enkelt att slänga ihop en marinad enkom till detta också. Ursprungsreceptet kommer från Allt om mat och det receptet är helt okej men jag brukar pimpa anrättningen med koriander och jordnötter samt justerar gärna mängderna för att undvika svältdöden. Jag föredrar också att kläcka ner äggen direkt i pannan istället för att steka dem på sidan av (godare och mindre disk) och tycker att rätten lyfter ganska mycket av en majonnäs, smaksatt med sesam, soja eller srirachasås.



Koreansk vegfärs med sojamajonnäs och ägg

500 g sojafärs
Marinad:
2 vitlöksklyftor
6 msk ljus soja
2 msk socker
2 msk sesamolja
Rödkålssallad:
En bit rödkål, ca 300 g
2 msk vitvins- eller risvinäger
en nypa socker
Bra tillbehör:
Koriander
Ägg
Ris
Salladslök
Kimchi
ev. lite sesamfrön och/eller jordnötter
Srirachasås
Majonnäs, t.ex sojamajonnäs med pepparrot


1. Pressa eller hacka vitlök och blanda ihop med övriga ingredienser till marinaden.
2. Fräs sojafärs i olja i en het stekpanna i några minuter. Blanda ner marinad och ca 1,5 dl vatten och stek på medelvärme några minuter. Knäck ner fyra ägg i pannan och låt puttra tills äggen stelnat lite. Strö över hackad koriander och skivad salladslök.
3. Skiva rödkålen tunt och blanda med vinäger, socker och lite salt. 
4. Servera färsen med ris, rödkål och övriga tillbehör.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar