Färdiglodat

Det blev en såväl kort som lindrig första vecka på året och det kändes som att den här helgen bara var en fortsättning på någon form av mastodontjullov. Julen har alltså känts ovanligt lång och efter att ha fått ta igen lite förlorad sömn i helgen känner jag mig fantastiskt utvilad och nöjd och faktiskt tillfreds med tanken på att sluta loda omkring och börja jobba lite igen. 

Helgen har innehållit lite sällskapsspel (och tillika seger i Agricola, trots att jag låg efter i familjebildningen, ha!), traditionellt trettondagsfika hos mammas och pappas grannar, spontanbesök i Haddingen, löpning med min nya pulsklocka (det blev en Garmin Forerunner 310 XT och jag är sjukt nöjd) och förstås matlagning. 

Varning för hetta
Idag var det chilidag och vi efterskapade ett tidigare recept på chili som vi gjorde för ett tag sedan. Istället för högrev körde vi på grytbitar och de fick koka i en ljus öl istället för porter och i ungefär 2,5 timmar. I mixen av grillade grönsaker hade jag lite mer paprika än sist och det blev som jag hade gissat snäppet vassare. Men den stora skillnaden satt nog framförallt i en liten knapp habanero som förgyllde dagen. Nu blev det åka av och rinnande näsor vill jag lova. Bästa chilin på länge! 


Igår blev det moussaka med Mikaela och Lars och även här var temat favorit i repris. Skillnaden mot för förra försöket var att denna blev lite såsigare i konsistensen. Dessutom använde vi mest gruyereost och bara en mindre del cheddar men jag kan ärligt talat inte påstå att jag kände någon smakskillnad av det i slutändan, kanske för att det var lite för mycket mjölk och lammfärs. Vid nästa tillagning av moussaka tänker jag ersätta mjölken mot grekisk yoghurt eller liknande och i övrigt hålla mig till proportionerna i receptet. Gott blev det förstås ändå men jag vill gärna ha den lite mer skiktad istället för som någon form av moussakapöl om ni förstår vad jag menar. 

Kommentarer

  1. Men hallåå, du måste ju nämna att jag vann med -8 poäng i ett spel!!1

    SvaraRadera
  2. Oj, hur kunde jag glömma?!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar